گیت وی (Gateway) چیست؟
از آنجا که شرکتها اغلب از پروتکلهایی در شبکههای محلی (LAN) خود استفاده میکنند که با شبکههای اینترنت متفاوت است، یک Gateway به عنوان مبدل پروتکل عمل میکند تا کاربران بتوانند ارتباطات را از طریق اینترنت ارسال و دریافت کنند. به Gateway ، دروازه هم گفته میشود و شما بدون Gateway نمیتوانید به اینترنت دسترسی داشته باشید. Gateway سبب میشود تا دستگاههای موجود در یک شبکه بتوانند با دستگاههای موجود در شبکه دیگر ارتباط برقرار کنند. Gateway میتواند بهصورت نرم افزاری، سخت افزاری و یا ترکیبی از هر دو پیاده سازی شود. از آنجایی که یک Network Gateway طبق تعریف در لبه یک شبکه ظاهر میشود، قابلیتهای مرتبط مانند فایروالها و سرورهای پراکسی تمایل دارند با آن یکپارچه شوند.
گیت وی در شبکه
نقش کلیدی را در اتصال به اینترنت در شبکه بر عهده دارد. در واقع، این Gateway است که به عنوان دروازه برقراری ارتباط قطعات سختافزاری یک شبکه عمل میکند. برای اینکه یک Gateway در شبکه داشته باشید چندین راه پیش رویتان وجود دارد. یکی از این روشها، استفاده از مودم یا روتر به عنوان Gateway در شبکههای کوچک و متوسط است. در این حالت برای برقراری ارتباط بین شبکه محلی و اینترنت تنها به دو آداپتور شبکه نیاز خواهید داشت. سپس باید یکی از این آداپتورها را به شبکه محلی LAN و دیگری را به اینترنت متصل کنید.
توجه به این نکته ضروری است، با توجه به تفاوتی که بین پروتکلهای شبکههای مختلف وجود دارد، استفاده از Gateway برای ایجاد سازگاری بین دو پروتکل شبکه ضروری خواهد بود.
گیت وی چگونه کار میکند؟
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چه نیازی به وجود گیت وی در شبکه است؛ برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا با نحوه کار Gateway و ضرورت وجود آن در شبکه آشنا شوید.
همه شبکهها دارای مرزی هستند که ارتباط را با دستگاههایی که مستقیما به آن متصل هستند، محدود میکند. اگر شبکهای بخواهد با دستگاهها، گرهها یا شبکههای خارج از آن مرز ارتباط برقرار کند، به یک دروازه یا Gateway نیاز دارد. یک دروازه را میتوان بهعنوان ترکیبی از مودم و روتر مشخص کرد. Gateway در لبه شبکه پیاده سازی میشود و تمام دادههایی را که بهصورت داخلی و خارجی از آن شبکه هدایت میشود را مدیریت میکند. زمانی که یک شبکه قصد برقراری ارتباط با شبکه دیگری را دارد، بسته داده به Gateway منتقل میشود. در اینجا نقش گیت وی مشخص میشود! Gateway بهترین مسیر را برای به مقصد رسیدن بسته داده انتخاب میکند و آن را به سمت همان مسیر هدایت میکند. کار دروازه به همین مورد محدود نمیشود بلکه اطلاعاتی در مورد مسیرهای داخلی شبکه میزبان و مسیرهای هر شبکه اضافی که با آن مواجه میشود را ذخیره میکند
اشنایی با انواع Gateway
برای درگاه ارتباطی بلادرنگ که از تبدیل صدا پشتیبانی میکند و خاموشی و تنظیم تماس را انجام میدهد. Gateway همچنین اطلاعات پردازش را در سراسر شبکه کنترل میکند که حاوی اطلاعاتی در مورد تنظیم تماس end to end است.
گیت وی میتواند انواع مختلفی داشته باشد ک در این صفحه ب انواع ان و کاربرد هایشان اشاره شده است.
Web Application Firewalls این نوع گیت وی، ترافیک به و از یک وب سروررا فیلتر میکند و به دادههای لایه برنامه نگاه میکند.
امکانات گیت وی
- درخواستهای ذخیرهسازی را با فراخوانی API سرویس ذخیرهسازی ابری ترجمه
- میکند. این به سازمانها اجازه میدهد تا فضای ذخیرهسازی را از یک ابر خصوصی به برنامههای کاربردی بدون مهاجرت به ابر عمومی ادغام کنند.
- API, SOA or XML Gateways: ترافیک ورودی و خروجی یک سرویس، معماری میکروسرویسگرا یا وب سرویس مبتنی بر XML را مدیریت میکند.
- IOT Gateways: دادههای سنسور را از دستگاههای موجود در محیط اینترنت اشیا جمعآوری میکند، بین پروتکلهای سنسور ترجمه میکند و دادههای سنسور را قبل از ارسال پردازش میکند.
- Media Gateways: دادهها را از فرمت مورد نیاز برای یک نوع شبکه به فرمت مورد نیاز برای دیگری تبدیل میکند.
- Email Security Gateways: از ارسال ایمیلهایی که خطمشیهای شرکت را زیر پا میگذارند یا اطلاعات را با اهداف مخرب منتقل میکنند، جلوگیری میکند.
- VoIP Trunk Gateways: استفاده از تجهیزات خدمات تلفنی قدیمی مانند تلفن های ثابت و دستگاههای فکس را با شبکه صدا از طریق IP (VoIP) تسهیل میکند.
برای درگاه ارتباطی بلادرنگ که از تبدیل صدا پشتیبانی میکند و خاموشی و تنظیم تماس را انجام میدهد. Gateway همچنین اطلاعات پردازش را در سراسر شبکه کنترل میکند که حاوی اطلاعاتی در مورد تنظیم تماس end to end است.
انواع گیتوی کدامند؟
به طور کلی گیتویهای ویپ به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیمبندی میشوند. مقاله حاضر با تاکید بر گیتویهای آنالوگ VoIP نوشته شده است. این دستگاهها به دو مدل FXS و FXO تقسیمبندی میشوند.
- Gateway بهترین گزینه برای دستیابی به ارتباطات چند رسانهای بین شبکههای غیرمشابه است؛ زیرا هر شبکه پروتکل و ویژگیهای متفاوتی دارد.
- گیت وی پل ارتباطی بین شبکه تلفن و اینترنت را ارائه میدهد. در واقع Gateway مکانیزم کلیدی هر گونه ارتباطات تلفنی است.
- یک دروازه شبکه مانند یک فایروال عمل کرده و سبب فیلتر شدن Packet ها میشود. همچنین شبکه شرکتی را به عنوان اینترانت از شبکه عمومی جدا میکند.
- پیاده سازی گیت وی میتواند بهصورت نرم افزاری، سخت افزاری و یا ترکیبی از هر دو باشد. تجهیزات و تکنیکهای زیادی در حال پردازش هستند مانند ارتباطات صوتی و دادهای.
- ممکن است یک Gateway روی یک دستگاه مستقل نصب شود. یک دروازه بهعنوان رابط بین پروتکلهای محلی و گسترده مانند TCP/IP در اینترنت عمل میکند.
- یک Gateway بر دستگاه های مشتری خود نظارت میکند، دادههای آنها را جمع آوری و کارهای دیگر را اجرا میکند. همچنین دستگاههای Gateway به کلاینت شبکه اجازه دسترسی به انواع شبکههای کامپیوتری را میدهند.
دروازه FXO چیست؟
دروازه یا گیت وی FXO به منظور اتصال خطوط شهری PSTN به مرکز تلفن VoIP مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که شما همچنان قصد استفاده از شماره تلفن قدیمی خود را داشته باشید، باید یکی از این درگاهها را خریداری و نصب نمایید.
به عنوان مثال، اگر شما 4 خط تلفن شهری PSTN در اختیار دارید، برای اتصال همه آنها به مرکز تلفن جدید خود، نیاز به یک گیت وی با 4 پورت FXO خواهید داشت. دروازههای FXO هم مانند مدلهای FXS از یک یا حداکثر 2 پورت اترنت برای اتصال به شبکه داخلی، برخوردار هستند.
گیت وی آنالوگ چیست؟
گیت وی های آنالوگ جهت برقراری ارتباطات آنالوگ، همچون گوشی های تلفن سنتی و یا خطوط شهری، با یک سیستم VoIP مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع گیت وی ها بر اساس نوع اینترفیس آنالوگ در دو دسته گیت وی ،FXS و گیت وی FXO تقسیم بندی می شود.
گیت وی FXO چیست؟
از گیت وی FXO برای اتصال خطوط تلفنی شهری، به شبکه ی VoIP استفاده می شود. به عبارت دیگر تماس های شهری آمده از خطوط آنالوگ، توسط این گیت وی به مکالمات VoIP تبدیل می شوند.
گیت وی دیجیتال چیست؟
این نوع از گیت وی، برای ارتباط سیستم تلفنی VoIP با خطوط مخابراتی دیجیتال همچون خطوط E1 استفاده میشود.
گیت وی GSM چیست؟
این دسته از گیت وی ها امکان ارتباط دو طرفه بین شبکه VoIP و شبکه مخابرات موبایل (GSM) را میسر می سازند؛ راه اندازی سیستم های تلفنی تحت شبکه با استفاده از خطوط تلفن همراه، در مناطقی که دسترسی به خط شهری ندارند، یکی از مهمترین کاربردهای این دستگاه است.
در ادامه به رایج ترین موارد استفاده از گیت وی VoIP اشاره می شود.
- گرند استریم (Grandstream)
- اسنام (snom)
- یالینک (yealink)
- سنگوما (sangoma)
- اتکام (atcom)
- نیوراک (newrock)
- زایکو (zycoo)
- سیسکو (cisco)