سوئیچ cisco چیست؟
سیسکو توانسته در زمینه تولید سوئیچ شبکه و پشتیبانی از آن بازار را به دست گیرد و انواع سوئیچ های سیسکو را برای انواع کسبوکارها و کاربریها وارد بازار کند. با توجه به نوع و گستردگی شبکهای که از آن استفاده میکنید میتوانید از بین سوئیچ های سیسکو در ردههای مختلف استفاده کنید.
انواع سوئیچ های سیسکو
سوئیچ های سیسکو انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای متفاوتی طراحی شدهاند. مثلا سوئیچ های کاتالیست برای شبکه های محلی و سوییچ های Nexus برای دیتاسنترها. سیسکو سوئیچ های Catalyst خود را همواره با قابلیتهای جدید، کارایی بیشتر، Density بیشتر و قیمت کمتر به بازار عرضه میکند.
سوئیچ 2960 سیسکو
در مدل های مختلف عرضه شده که اختلاف مدلهای مختلف آن در تعداد پورتهای سوئیچ، تعداد و نوع پورتهای uplink ، ورژن IOS و پشتیبانی از استاندارد POE خلاصه میشود.
سوئیچ های سری ۳۵۶۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۳۵۶۰ سیسکو عبارتند از Cisco 3560-C, Cisco 3560-CX و Cisco 3560-X . سری ۳۵۶۰ یک سری برنامه های مدیریت شبکه مبتنی بر PC را ارائه می دهند تا بهینه سازی هایی برای LAN های کسب و کارهای کوچک و متوسطی که حداکثر ۲۵۰ کاربر دارند انجام دهد. این سوئیچ های cisco می توانند ۱۲۰۰۰ آدرس مک، ۱۱۰۰۰ روتر یونیکست، ۱۰۰۰ گروه IGMP و روترهای مالتی کست را پیکربندی کنند. این سوئیچ ها به شما بهینه سازی بهره وری و حفاظت از سرمایه گذاری را ارائه می دهند.
این رده از سوئیچ های سیسکو در رده سوئیچ های Access می باشند. قابلیت های سوئیچ سیسکو رده ۳۵۶۰ بسیار زیاد می باشد. برخی خصوصیات سوئیچ های رده ۳۵۶۰، عبارتند از :
- سوئیچهای Standalone لایه ۳ با قابلیت استفاده از دو نوع IOS (IP Based, IP Service)
- تنوع گستردۀ سوئیچ در ردههای مختلف، برای نیازهای متفاوت (۳۵۶۰V2, 3560G, 3560E, 3560X)
- دارای مدلهای ۲۴ و ۴۸ پورت ۱۰/۱۰۰ یا ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ با POE/POE+ و بدون POE
- پشتیبانی از Uplinkهای ۱G و ۱۰G در مدلهای ۳۵۶۰-E و ۳۵۶۰-X
سوئیچ های سری ۳۷۵۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۳۷۵۰ سیسکو در حال حاضر شامل مدل های ۳۷۵۰ و ۳۷۵۰-x می شود. و با سرویس های IP و IP بیس در دسترس هستند. سرعت فوروارد این مدل سوئیچ ها (با دو تا آپ لینک ۱۰GbE) حداکثر ۱۰۱.۲mpps است. سری های ۳۷۵۰ به کاربران اجازه می دهد تا یک سیستم سوئیچینگ یکپارچه، بسیار مقاوم داشته باشند. در زیر میتوانید برخی از خصوصیات مهم سوئیچ ۳۷۵۰ را مطالعه کنید.
- سوئیچهای Stackable لایه ۳ با تنوع مدل برای نیازهای مختلف
- بهبود مصرف انرژی به همراه پورتهای Fast Ethernet در ردۀ ۳۷۵۰V2
- ترکیب ساختار ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ و POE به همراه Uplinkهای قابل Upgrade از ۱G به ۱۰G در سوئیچهای ۳۷۵۰E Stack Wise
- ایجاد قابلیت دسترسی، مقیاسپذیری، امنیت و بهبود مصرف انرژی بالا با استفاده از سوئیچهای ۳۷۵۰-X
سوئیچهای سری ۴۵۰۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۴۵۰۰ سیسکو شبکه های بی حد و مرزی را ایجاد می کنند و به کاربران اجازه می دهند تا عملکرد بالا را تجربه کنند و از طریق لایه های ۲ تا ۴ سوئیچ تجربه کاربری امن را داشته باشند. این سری از سوئیچ های سیسکو شامل مدل های ۴۵۰۰-X و ۴۵۰۰E می شود و می تواند ظرفیت سوئیچینگ حداکثر ۸۰۰ گیگابیت در ثانیه ای را فراهم آورد و با استفاده از فناوری VSS ظرفیت مقایس پذیری ۱.۶Tbps را تحویل می دهد. برخی از خصوصیات سوئیچ های رده ۴۵۰۰ عبارتند از :
- امنیت، انعطافپذیری و کارایی بالا به همراه ماجولار بودن و تراکم بالای پورت
- ایدهال برای لایه Distributed یا شبکههای Collapsed Core
- قابلیت Switching تا ۸۴۸Gbps و گذردهی تا ۲۵۰Mpps
- بهبود یکپارچهسازی ارتباطات با تراکم بالای POE و POE+
- ماکزیمم زمان فعالیت برای Applicationهای Voice وVideo
سوئیچهای سری ۶۵۰۰ سیسکو
سوئیچ های سری ۶۵۰۰ سیسکو سوئیچ های Campus LAN هستند و می توانند سرویس های جامع ۱/۱۰/۴۰G را ارائه دهند. سری ۶۵۰۰ سیسکو می توانند برای هر اسلات ۸۰ و ۱۸۰ گیگابیت در ثانیه را برای هر اسلات ارائه دهند. این سوئیچ ها سرویس های شبکه، عملکرد، مقیاس پذیری و بهینه سازی جامعی را ارائه می دهند.
- ایجاد بالاترین سطح سرویس برای هر نقطه در شبکه با استفاده از قابلیت ماجولار بودن
- مناسب برای Metro-Ethernetها، مسیریابی شبکههای WAN و دیتاسنترها
- فراهم آوردن سرویسهای پیشرفته سرعت بالا مانند Integrated Wireless، Application Control، سرویسهای آنالیز شبکه
- پشتیبانی از بیشترین تراکم پورت برای POE، Fast Ethernet و Gigabit Ethernet

به طور معمول در شبکه دستگاه های مختلف و متنوعی وجود دارد که با توجه به ماهیت عملیاتی خود، یک سری عملیات خاص را انجام میدهند. از جمله سخت افزارهایی که میتوان به آنها اشاره کرد عبارت اند از روترها، سوئیچ ها، هاب ها و تقویت کننده هاست. سوئیچ ها دستگاه هایی هستند که قادر به پردازش فریم های لایه دوم بوده و بین دستگاه های متصل شده به سوئیچ یک ارتباط ۱ به ۱ ایجاد میکند. این ارتباط میتواند به صورت Full-Duplex یا Half-Duplex صورت پذیرد. از لحاظ قدرت پردازش و انتقال فریم، سوئیچ ها در کلاس های متفاوتی قرار میگیرند. که بسته به نوع نیاز باید سوئیچی انتخاب شود تا علاوه بر مقرون به صرفه بودن کارآیی موردنیاز در شبکه را فراهم آورد. امیدوارم با مطالعه مقاله معرفی سوئیچ های سیسکو علاوه بر افزایش دانش خود بتوانید متناسب با نیاز خود سوئیچ خریداری کنید و نیز جهت آشنایی با خدمات اکتیو شبکه شرکت افرا ارتباط و نصب و راه اندازی سوئیچ های شبکه به لینک خدمات اکتیو شبکه مراجعه نمایید.